Galerii: Meelis Pai astus taas kohtu ette (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Endine Tallinna linnahalli ASi nõukogu esimees Meelis Pai astus taas kohtu ette.

Keskkriminaalpolitsei korruptsioonikuritegude büroo alustas Pai suhtes väärteomenetlust, kahtlustades teda ametiseisundi või mõju korruptiivses kasutamises, kinnitas politsei- ja piirivalveameti pressiesindaja.

Tallinna linnavalitsus otsustas eelmisel aastal vabastada Pai Tallinna Linnahalli ASi nõukogu esimehe kohalt, kuna mees sõlmis ise endaga töölepingu kunstilise juhi ametikoha täitmiseks. Tallinna linnapea kohusetäitja Taavi Aasa kinnitusel käitus Pai ametis olles omavoliliselt.

Pai on tema vastu suunatud süüdistused tagasi lükanud, kinnitades, et hoopis tema juhtis avalikkuse tähelepanu linnavõimu korruptiivetele katsetele seoses linnahalli arhitektuurihankega.

Tänasel istungil lõpetati kohtulik uurimine ning alustati kohtuvaidlustega. Süüdistuse järgi mõjutas Meelis Pai, olles Tallinna linnahalli ASi nõukogu liige, Tallinna linnahalli ASi juhatajat Tõnu Pröömi sõlmima endaga tööleping kunstilise juhi ametikohale, jättes Pröömile eksliku mulje, et Tallinna linnapea Taavi Aas on sellest teadlik ning oma nõusoleku andnud. Tööleping sisaldas 3500-eurost kuupalka, igal aastal viis protsenti palgatõusu, mobiilside- ja autokompensatsiooni ning lepingu lõppemisel kuue kuu suurust rahalist kompensatsiooni.

Pai kaitsja taotles menetluse lõpetamist, sest tema hinnangul ei ole kogutud tõendite põhjal karistamiseks alust. Kaitsja tõi välja, et enne lepingu sõlmimist konsulteeris Pai kahe juriidiliselt väga pädeva inimesega, kes lepingu tingimustes midagi korruptiivset ei näinud, seega oli Meelis Pai eksimus vältimatu.

Meelis Paile on esitatud süüdistus korruptsioonivastase seaduse (KVS) paragrahv 17 järgi, mille korral süüdimõistmisel karistatakse rahatrahviga kuni 300 trahviühikut. Kohus teeb otsuse teatavaks 22. mail. 

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles