Boroditš keeldus Aasa umbusaldamast ja lahkus linnavolikogust (4)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Deniss Boroditš
Deniss Boroditš Foto: Peeter Langovits

Endine keskerakondlane, praegu Reformierakonda kuuluv Deniss Boroditš keeldus alla kirjutamast opositsioonierakondade ühisele umbusaldusavaldusele Taavi Aasa suhtes ning peatas seetõttu oma volitused linnavolikogus.

Eelmisel nädalal peatas Tallinna valimiskomisjon Boroditši linnavolikogu liikme volitused ja nimetas linnavolikogu liikmeks Ants Leemetsa kuni 4. augustini 2018.

«Peatasin oma volitused sellepärast, et 8. mail hääletatakse volikogus umbusaldusavaldust linnapea Taavi Aasale. Töötasin Aasaga neli aastat koos ja tunnen teda kui ausat ja vastutusvõimelist inimest. Ma ei usu, et umbusaldamine lahendab kuidagi korruptsiooniprobleeme. Loomulikult ei saa kõiki korruptsiooniskandaale õigustada, aga teha nende eest vastutavaks Taavi Aas oleks ebaõiglane,» ütles Boroditš portaalile rus.err.ee.

«Vana arm ei roosteta,» tõdes linnavolikogus opositsioonis oleva IRLi fraktsiooni esimees Riina Solman. «Homme umbusaldame Tallinna linnapead, sest korruptsioonile ei ole linnas piire pandud, midagi ei ole muutunud. Ühe erakonna ainuvõimule baseeruva linnajuhtimise süsteemi ehitas üles Savisaar, Taavi Aas oli sel ajal abiinnapea - ta peaks teadma-tundma kinnisilmi kitsaskohasid, mille suhtes peaks olema nulltolerants,» lausus Solman.

«Vaevalt, et Boroditš pooldab korruptsiooni, peale IRLi võitlust tõstmaks korruptsioonivastane võitlus Tallinnas prioriteediks, on ka kõik teised erakonnad asunud sellest kõnelema. Võib-olla on Jüri Ratas taas kedagi «koduerakonda» tagasi kutsumas? Tema personalivalikud on viimasel ajal sellist käekirja peegeldanud,» lisas ta.

Volikogu Reformierakonna fraktsiooni esimehe Kristen Michali sõnul on Boroditši käitumine inimlikult mõistetav. «Kergendust see Taavi Aasale ei too, Deniss peatas töö volikogu liikmena, kuna on isiklikult Aasaga koos töötanud ja oleks tundnud ebamugavust teda umbusaldades. Inimlikult mõistan tema palvet, korrektne on sellest varakult teada anda ning asendust paluda, Tallinna volikogus selline võimalus on,» ütles Michal.

«Taavi Aas on nelja opositsioonierakonna, sealhulgas homme saali mineva Reformierakonna 18 liikme arvates vastutav süsteemse juhtimisprobleemi eest Tallinnas. Omad kontrollivad omasid ning maksumaksja vara hoitakse halvaperemehelikult. Avaldame talle linnapeana umbusaldust keskparteilise läbipõimituse ja sõltuvusahela kestmise eest, ka nelja erakonnaga kohtudes asus ta eitavale seisukohale muutuste vajalikkuses Tallinna juhtimises,» lausus Michal.

Tallinna volikogu arutab Aasale esitatud umbusaldusavaldust erakorralisel istungil, mis toimub teisipäeval, 8. mail algusega kell 8.15 hommikul.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles