Talu singivabrik kaupleb ja taotleb samal ajal selleks luba

Silvi Lukjanov
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maamessil kaupleb Jaanitalu singivabriku perenaine Maarja Kristjuhan (vasakul) 21 tootega, müüjana on tal abis Ketlin Alavälja.
Maamessil kaupleb Jaanitalu singivabriku perenaine Maarja Kristjuhan (vasakul) 21 tootega, müüjana on tal abis Ketlin Alavälja. Foto: Silvi Lukjanov

Sõbra eeskujul ühe suitsuahjuga tootmise suursuguselt singivabrikuks nimetanud Kõpu talu peremees teab, kuidas valmib hea sink, seda hindavad ka ostjad, kuid kolimisega ühest maakonnast teise põrkus ta ootamatult lubade saamise karmi rägastikuga.

Maamessil oli Paide linnas Otikul asuvas Kõpu talus Jaanitalu kaubamärgi all lihatooteid valmistav singivabrik väljas 21 tootega.

Osaühinguna tegutseva ettevõtte perenaine Maarja Kristjuhan tahab valikut vähendada, kuid mõistab ka peremees Jaan Heinmäe loovust ja singivalmistaja head kätt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles