Araabia Ühendemiraatide ärimehed külastavad Eestit

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Benis Arapovic / PantherMedia / Benis Arapovic

Eestisse saabus Araabia Ühendemiraatidest (AÜE) kolmepäevasele visiidile kõrgetasemeline äridelegatsioon. Dubai Kaubandus-Tööstuskoja juhitud ja Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuse (EAS) abil korraldatud visiidil kohtutakse Eesti ettevõtjate ning riigi esindajatega, et edendada kaubandussuhteid ja leida uusi koostöövõimalusi.

«AÜE ja Dubai on hetkel üks kõige kiiremini arenevaid piirkondi maailmas ning Dubai on kasvamas võimsaimaks ärikeskuseks Lähis-Idas. Eesti eksport AÜEsse on viimastel aastatel kasvanud mitu korda ning Eesti ettevõtted näevad sealsetel turgudel uusi ärivõimalusi. Eelkõige on huvitatud IT, kaitsetööstus ja toiduainesektor,» ütles EASi ettevõtluse keskuse direktor Tanel Rebane.

«EASi jaoks on see visiit hea võimalus tuua kokku ettevõtted, kes otsivad endale Eestist koostööpartnereid ja soovivad Dubai kaudu siseneda Lähis-Itta. Hea on näha, et ärisidemeid soovib tugevdada ka AÜE pool. Viimase märgiks on kõrgetasemeline kaubanduskoja ja ettevõtete visiit Eestisse,» lisas Rebane. Sidemete tihendamiseks plaanib Eesti avada järgmisel aastal saatkonna Abu Dhabis ja EASi esinduse Dubais.

Delegatsioon kohtub ettevõtlus- ja infotehnoloogiaminister Urve Paloga, külastab EASi loodud e-Estonia Showroomi, TTÜ innovatsiooni- ja ettevõtluskeskust Mektory ning Muuga sadamat. Visiidi ametlik osa algas täna ümarlaua kohtumisega, kus arutati kahepoolseid väljavaateid äritegevuseks.

Eestist osalesid ümarlaual esindajad järgmistest ettevõtetest ja organisatsioonidest: Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, Majandus- ja Kommunikatsiooniministeerium, Eesti Kaubandus-Tööstuskoda, Registrite ja Infosüsteemide Keskus, Rail Baltica, Cityntel, Ignite, City Carrier, Tallinna Lennujaam, Eesti Raudtee, Advokaadibüroo Njord, Ektaco AS, Maison Lilli Jahilo, Trinidad Wiseman, Nortal, EVR Cargo, City Carrier, eAgronom, Ridango, MobiLab, Mainor Ülemiste City, Tartu Mill ning BHC Laboratories.

2017. aastal oli Eesti ekspordimaht AÜEsse  ligi 40 miljonit eurot, millest suurima osa moodustasid elektroonikaseadmed. Impordimaht oli ligi kaheksa miljonit eurot, millest peamise osa moodustasid elektroonilised ja mehhaanilised seadmed ning pärlid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles