Katuseaknad tõstavad teie kodu väärtust

VELUX Eesti OÜ
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Velux Eesti OÜ

Tänu katuseakendele püsib majaelanike tervis korras ja tunnete end ruumis mugavalt. Kuid kas teadsite, et tervisesse ja mugavusse investeerimine võib end rahaliselt ära tasuda?

Viimastel aastatel on tehtud mitmeid uuringuid, millest nähtub, et katuseakendest tulev päevavalgus ning värske õhk muudavad kodu sisekliima tervislikumaks ning meeldivamaks. Hiljuti VELUXi poolt läbiviidud RenovActive'i katse tõestas, et tervislik ja valgusküllane elamine on taskukohane ning kättesaadav paljudele. Lisaks eelpool mainitud eelistele ilmneb nüüd Taanis läbi viidud kinnisvaraportaali uuringust*, et katuseaknad tõstavad kinnisvara väärtust.

Uuringu tulemused olid väga huvitavad. Teame, et katuseaknad muudavad traditsioonilise maja moodsamaks ja valgusküllasemaks ning tekitavad avarama tunde – mis ongi juba majaomanikele nende igapäevaelus väärtuseks. Ent viimases uuringus on dokumenteeritud ka see, et kui kavatsete maja müüa, on neil ka majanduslik lisaväärtus - maja müügihind suureneb 1-4% võrra.

Tänapäeval on palju olulisem, et pööraksime rohkem tähelepanu sellele, kuidas tagada kinnisvara väärtus pikemas perspektiivis. Teame, et tänu katuseakendele püsib eluruumis tervislikum sisekliima ning tunnete end seetõttu paremini. Nüüd teame sedagi, et tervisesse investeerimine võib end rahaliselt ära tasuda!

*Uuringud viis läbi Taani kinnisvaraportaal Boligsiden.dk koostöös VELUXiga. See portaal hindas katuseakende majanduslikku mõju maja müügihinnale võrreldes maju, millel on katuseaknad või millel need puuduvad. Võrreldavad kriteeriumid olid maja seisukord, ehitusaasta, kasulik pindala, elamu tüüp, energiamärgis, müügikuupäev, krundi pindala, asukoht ja kaugus rannikust.

Copy
Tagasi üles