Biolisandiga bensiin võib väiketehnikale saatuslikuks saada

Tarbija24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Muruniiduk. Pilt on illustratiivne.
Muruniiduk. Pilt on illustratiivne. Foto: Urmas Luik

Kuigi tänapäevase muruniiduki, trimmeri või mõne muu väiketehnika mootorid on konstrueeritud töötama ka biolisandiga kütusega, võib selle kasutamine masina rikkuda.

Husqvarna Eesti järelteeninduse spetsialist Aivo Smitti sõnul on väiketehnika toimimiseks kõige lollikindlam, aga ka kõige kallim variant kasutada spetsiaalset kütust, väikemootori bensiini või odavama variandina bensiin 98't, vahendab ERR.

Kes soovib aga ikkagi biolisandiga kütust kasutada, peaks Smitti sõnul hoolikalt jälgima, et kütus oleks värske ehk mitte üle kuu aja vana ning tööriista pikemalt seima jättes peaks paak olema tühi, sest bensiin 95 sisaldab piirituselaadset komponenti, millel on omadus siduda õhust niiskust, mis võib aja jooksul tekitada roostet ja oksüdeerumine rikub karburaatori.

Aivo Smitti sõnul tasuks eestlastel aga ümber harjuda ja võtta eeskuju soomlastest. «Soomes öeldakse: tanklast ostame autosse bensiini, aga väiketehnikasse - muruniitjasse või saagi - paneme väikemootori bensiini, pienkone,» selgitas Smitt.

Loe lähemalt ERR-i uudisteportaalist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles