Järelvaadatav: Saaremaa tuli Eesti võrkpallimeistriks (1)

Karl Rinaldo
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Saaremaa võrkpalliklubi on Eesti meister, alistades Tartu Bigbanki nelja võiduni peetavas seerias 4:1. Tänase kohtumise avageimi võitis Tartu Bigbank 25:22, kuid seejärel algas Saaremaa võidukäik. Teise geimi võitis Saaremaa 25:16, kolmanda 25:23 ning neljanda 25:20.

MÄNGU KOKKUVÕTE: 

1. geim

Tartu on viiendaks finaalmänguks paremini valmis. Curtis Stocktoni kõrgete rünnakute, Mart Naaberi blokkide ja meeskondliku kaitse toel haaratakse kiirelt 12:5 eduseis. Erinevalt nii mitmestki varasemast finaalmängu geimist suudab Tartu algedu lõpuni välja hoida ja võidab 25:22. Stocktoni arvel on juba 8 punkti. 

2. geim

Saaremaa peatreener Urmas Tali jätkab tulega mängimist ega lülita algkoosseisu kuulunud Siim Põlluääre asemel ka teise geimi alustuseks väljakule Hindrek Pulka, kes eelmises kohtumises üle pika aja oma tuntud headuses esines (Põlluäär ei leidnud ühist keelt sidemängija Alexander Tuschiga). Tali muudab siiski veidi taktikat ja laseb Tuschil enamus tõsteid suunata Põlluääre asemel nurka Rauno Tammele, kes usalduse eest tänab ja enamus pallid jõuga mööda piiri maha surub. Kõik sujubki: Saaremaa haarab 6:3 algedu ja suurendab seda peagi 13:10-le. Põlluäär lööb aga mitmendat korda palli võrku ja lõpuks tuleb oodatud vahetus – Pulk sekkub mängu. Esimene pall temalt kiirelt maha ja Saaremaa suurendab peagi edu 18:12-le. Geimivõit tuleb ülikindlalt ja väljakuperemeeste näol on juba laiad naeratused. Kas selleks pole siiski veidi vara?

3. geim

Üks-üks seisult kujuneb kolmas geim tihti määravaks. Tartu näitab, et tahab seeria veel koduõuele tagasi tuua, ning asub Stocktoni jõu- ja ilunumbrite järel 8:4 juhtima. Oma roll on heal algusel ka hiidlasel Markus Uuskaril, kes Brook Sedore’i asemel mängu tuleb ja mitu head servi lööb. Aga Saaremaal on Pulk. Finaalseeria kolmes esimeses mängus iseenda vari olnud diagonaalründaja lööb tõsted nii bloki kõrvalt kui üle maha. Ja Saaremaa tuleb järgi. Ja läheb juhtimagi 20:17. Kodupublik rõkkab. Kivisilla kaks superrünnakut päästavad kaks geimpalli, kuid kolmanda lööb Pulk maha. Kui see mees järgmiseks hooajaks mõnda tugevamasse liigasse ei siidu, on tegu võrkpallikuriteoga. 

4. geim

Tartu alustab geimi halvasti ja saab selles süüdistada vaid iseend, sest järjepanu eksivad nii Stockton kui Naaber. Saaremaa pääseb 8:5 peale. Emotsioon on üleval nii väljakul kui 1000-pealises publikus. Tartlased küll võitlevad, ent lähemale ei pääse. Ka Andrei Ojametsa korduvad vahetused - Ronald Järv sisse, Joshua Stewart välja, ja vastupidi – ei too tulu.

Saarlased lähevad teisele tehnilisele ajale 16:13 eduseisul ja ka Tali on jõudnud võidujoovastuse eelsesse seisundisse – nägu on punane nagu peet ning käed-jalad-suu on täielikult tööle rakendatud. Seda seisu lihtsalt pole võimalik sellisel hetkel enam maha mängida. Ja ei mängitagi. Saaremaa võidab geimi 25:20, mängu 3:1 ja seeria 4:1. Kuressaare spordihoones kõlab kõrvulukustav rõõmukarje.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles