Fotod: Taavi Aasa umbusaldamine kukkus ettearvatult läbi (9)

Uwe Gnadenteich
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Teisipäeval kell 8.15 algas Tallinna linnavolikogu erakorraline istung, mille ainus päevakorrapunkt on umbusalduse avaldamine linnapea Taavi Aasale.

Kuna Keskerakonnal on 79-liikmelises volikogus 40 kohta, siis kukkus umbusaldamine ettearvatult läbi. Enne hääletust läbi viidud kohaloleku kontroll näitas, et kohal on 39 linnavolinikku. Umbusalduse poolt hääletas 38 saadikut.

Istungit juhatas volikogu aseesimees Toivo Tootsen, sest istungi varahommikusele ajale määranud volikogu esimees Mihhail Kõlvart olevat lähetuses.

Volikogu neli opositsioonierakonda esitasid Taavi Aasale umbusalduse seoses viimasel ajal ilmsiks tulnud mitme korruptsioonijuhtumiga.

Konreetseks ajendiks oli viimane korruptsiooniskandaal Tallinna Linnatranspordi ASis. Aas ei ole opositsiooni hinnangul tahtnud ega suutnud linnavalitsuses korruptsiooni vastu võidelda. Sellele osutas ka umbusaldusavalduse nelja opositsioonierakonna nimel ette kandnud Reformierakonna fraktsiooni esimees Kristen Michal.

«Kui linnapea on saanud osaks linnas valitsevatest probleemidest, mitte ei ole nende lahendus, siis ei jää muud üle, kui teda umbusaldada,» ütles Michal.

Taavi Aas ütles oma vastulauses, et umbusalduses on küll eitus, kuid puudub jaatus. «Kas keegi teab, kuidas Tallinna ilma Keskerakonnata edasi juhtida? Kas seda teevad Sotsiaaldemokraatlik Erakond koos EKREga? Kristen Michali aususest ei piisanud, et hoida ära korruptsiooni Talinna Sadamas. Helve Särgava aususest ei piisanud, et hoida ära kohtunike korruptsiooniskandaali,» rääkis Aas. Pärast seda luges ta ette terve hulga Tallinna saavutusi Keskerakonna võimu ajal. Isegi liiklusummikud näitavad tema sõnul seda, et linn areneb.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles