Amazon Prime Video hakkab kasvus Netflixist ette rebima

Rait Piir
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Amazon Prime Video saate The Grand Tour juhid Richard Hammond, James May ja Jeremy Clarkson.
Amazon Prime Video saate The Grand Tour juhid Richard Hammond, James May ja Jeremy Clarkson. Foto: STEFAN HEUNIS / AFP

Amazoni pingutused Netflixiga konkureerimisel hakkavad vaikselt vilja kandma, sest eelmisel aastal oli just Prime Video Suurbritannias kõige kiiremini kasvav voogedastusteenus.

Sarjad nagu The Grand Tour ja Transparent ning kõva Amazonis ostlejatele suunatud reklaamitöö aitasid Prime Videol kasvada 41 protsenti ja jõuda 4,3 miljonisse Briti majapidamisse, vahendab The Guardian.

Suurbritannia kolmest juhtivast voogedastajast, mille hulka kuulub ka Sky Now TV, jäi Netflixi kasv kõige tagasihoidlikumaks. Sellegi poolest on nad tänu sellistele sarjadele nagu Stranger Things jätkuvalt vaieldamatud turu liidrid.

Netflix ise kasvas 25 protsenti, mis ei ole sugugi halb tulemus ja lisas omale 1,6 miljonit uut Briti klienti. Amazon Prime Video uute vaatajate arv jäi samal ajal 1,3 miljoni peale. Aasta lõpuks oli Netflix 8,2 miljonis majapidamises.

Prime Video võib praeguse seisuga küll Netflixist kiiremini kasvada, kuid neil on veel ees väga tee Netflixile järgi jõudmiseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles