Odini sõdalaste kaubamärk läheb haamri alla (1)

Liis Velsker
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Odini sõdalased Tallinnas.
Odini sõdalased Tallinnas. Foto: Tairo Lutter

Kaks aastat tagasi suure meediatähelepanuga avalikkuse ette tulnud immigratsioonivastane liikumine Odini sõdalased on Eesti tänavapildist kadunud ja kohtutäitur nende kaubamärgi võlgade katteks oksjonile pannud.

Põgenikekriisi ajal 2015. aastal Põhja-Soomes alguse saanud liikumine jõudis Eestisse 2016. aasta algul. Tuhanded inimesed hakkasid kogunema Facebooki gruppi. Märtsis registreeriti mittetulundusühing nimega Soldiers of Odin Estonia. MTÜ tegevusaladeks olid märgitud kodanikuõiguste kaitse ja eestkoste ning teatud elanikegrupi huvide kaitse.

MTÜ juhatusse kuulunud Jaanus Buraki nimele oli registreeritud kaubamärk Soldiers of Odin S.O.O Estonia ja selle juurde kuulunud logo: sarvedega viiking, kelle lõua ees on sinimustvalge rätt.

Tänavu veebruaris arestis kohtutäitur odinlaste sümboli ja 14. mail läheb see täitemenetluse raames 100-eurose alghinnaga enampakkumisele.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles