Saksamaa naiskohtunikku tabas räige tsensuur (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bibiana Steinhaus.
Bibiana Steinhaus. Foto: PATRIK STOLLARZ / AFP

Saksamaa jalgpalli kõrgliigas vilistab sellel hooajal mitmeid meeste mänge naiskohtunik Bibiana Steinhaus. Ta on oma debüüthooajal saanud palju positiivset tagasisidet, kuid eelviimases voorus tabas teda räige tsensuur.

Kölni ja Müncheni Bayerni vahelist mängu, mida ohjas Steinhaus, kandis muuhulgas üle ka Iraani riiklik telekanal IRIB. Saksamaa avalik-õiguslike ringhäälinguorganisatsioonide liidu korrespondent Natalie Imiri teatas sotsiaalmeedias, et selles mängus ei näidanud IRIB kordagi naiskohtunikku lähivõttes. «See oli kurnav mäng tsensuuri meistritele. Iga kord, kui kaamera jõudis naisele lähedale, näidati pealtvaatajaid,» kirjutas ta.

Steinhaus on käimasoleval hooajal olnud peakohtunik kaheksas kohtumises Saksamaa kõrgliigas. Punaseid kaarte pole 39-aastane naiskohtunik veel jaganud, kuid kollane kaart tuleb mängu jooksu vähemalt ühe korra taskust välja tõmmata.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles