KOHALIK VAADE. Katse Kreekas põgenikke päästa võib lõppeda kohtupingis

Vassilis Nedos
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sevillast pärit tuletõrjujad  Manuel Blanco (vasakult), Enrique Rodríguez ja Julio Latorre esmaspäeval Lesbose kohtumaja ees. Kohus jõudis lõpuks seisukohale, et merepäästeoperatsioonil osalenud mehed siiski põgenikke aidates seadust ei rikkunud.
Sevillast pärit tuletõrjujad Manuel Blanco (vasakult), Enrique Rodríguez ja Julio Latorre esmaspäeval Lesbose kohtumaja ees. Kohus jõudis lõpuks seisukohale, et merepäästeoperatsioonil osalenud mehed siiski põgenikke aidates seadust ei rikkunud. Foto: ANTHI PAZIANOU / AFP / SCANPIX

Esmaspäev osutus kolmele Hispaaniast Sevillast pärit tuletõrjujale, Manuel Blancole, Julio Latorrele ja Enrique Rodríguezele, suurepäraseks päevaks: nimelt otsustas Kreeka Lesbose saare kohus lasta nad vabadusse, kuna jõudis seisukohale, et nad pole süüdi põgenike smugeldamises.

Kolme andaluuslast süüdistati seoses vahejuhtumiga, mis leidis aset 2016. aasta 14. jaanuaril. Kolm mittetulundusühingusse PROEM-AID kuuluvat päästjat tõmbasid just sel päeval Türgi rannikult lahti mitu Lesbosele jõuda lootvaid põgenikke täis paati.

Kreeka võimud käsitlesid seda kui ebaseaduslikku katset tahtlikult toimetada dokumenteerimata põgenikke ja migrante Lesbose saarele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles