Video: Froome’i edestanud Kangert lõpetas Giro etapil peagrupis

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Wellens.
Tim Wellens. Foto: LUK BENIES / AFP

Giro d’Italia neljandal etapil saavutas esikoha belglane Tim Wellens – Lotto-Soudali meeskonna rattur pani 202 km pikkusel mägisel etapil oma paremuse maksma finišisirgel.   

Wellensi järel ületasid finišijoone ja said sama aja kirja kanadalane Michael Woods (Cannondale), itaallane Enrico Battaglin (LottoNL-Jumbo), britt Simon Yates (Mitchelton–Scott) ja itaallane Davide Formolo (Bora–Hansgrohe).

Ainsa eestlasena Girol osalev Tanel Kangert (Astana) lõpetas peagrupis. 22. koha saavutanud eestlane kaotas võitjale kümne sekundiga ning edestas teiste seas ka Suurbritannia ratturit Chris Froome’i, kes jäi liidrist maha juba 21 sekundiga. 

Astana meeskonna parim rattur neljandal etapil oli hispaanlane Luis Leon Sanchez, kes lõpetas kaheksandana ja kaotas Wellensile nelja sekundiga. Mõned kilomeetrid enne finišit kukkus Kangerti meeskonnakaaslane, Kasahstani rattur Andrei Zeits.

Giro üldliidrina jätkab BMC meeskonna austraallasest rattur Rohan Dennis, kes edestab hollandlasest tiitlikaitsjat Tom Dumoulini (Team Sunweb) ühe sekundiga. Kangert hoiab 50-sekundilise kaotuse juures 15. kohta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles