Kuressaare kesklinn läheb enam kui aastaks liiklusele kinni (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare kesklinn.
Kuressaare kesklinn. Foto: HENN SOODLA / PRNPM/EMF

Kuressaare keskväljaku ehitustööd saavad alguse turuplatsi üleskaevamisega ning Tallinna ja Torni tänava ristmike sulgemisega lähinädalal - kesklinn jääb liiklusele suletuks rohkem kui aastaks, kirjutab Saarte Hääl.

Ajaloolised ümberehitustööd saavad alguse turuplatsil ning seejärel soojatrassiga seotud töödega Torni ja Tallinna ristmikul. Ehitaja Merko Infra esindaja Leo Rahu sõnul sulgub kesklinn siis ka liiklusele.

«Hiljemalt kahe nädala pärast sulgeme ka keskväljaku,» ütles Rahu ja kinnitas, et see jääb suletuks kuni valmimiseni. Tähtajaks on juuni 2019 ja üleandmine peaks toimuma septembris 2019.

Esialgu on keskväljak suletud vallavalitsuse hoonest Tallinna-Torni ristmikuni. Hiljem tööde ala laieneb ka Lossi tänavale.

Rahu sõnul toimuvad keskväljakul esialgu arheoloogilised uuringud. Üles võetakse kogu senine aegade jooksul kogunenud kultuurikiht. Leo Rahu ütles muiates, et ehitaja sealt üllatusi ei oota, kuigi igasugu asju võib ette tulla, kirjutab Saarte Hääl.

Seoses turu sulgemisega viiakse lähipäevil ära ka aastakümneid turuväravates seisnud putkad, mis algselt oli mõeldud ajakirjanduse- ja jäätise müügipunktideks. Uue ajutise müügikoha said ka turul kaubitsejad. Nemad leiab juba alates tänasest kultuurikeskuse Rae kaupluse poolselt alalt.

1980-ndatel aastatel Saare KEK-i juhtinud Mait Sooäär rääkis, et 70–80-ndadel ehitati mitmel pool Kuressaares üsna suurelt kanalisatsioonitorustikke ja kaevati tänavaid üles, kuid midagi sellist, mis nüüd lahti läheb, pole Kuressaares kunagi nähtud.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles