Üle 100 väliseesti noore tuleb Viljandimaale keelelaagrisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti keele sõnaraamat.
Eesti keele sõnaraamat. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Integratsiooni Sihtasutus korraldab väliseesti noortele juunist augustini eesti keele- ja kultuurilaagrid, kus partneri MTÜ HeadEst abiga võõrustatakse viies laagrivahetuses 110 noort.

Sel aastal tuleb laagrisse noori 30 riigist - Portugalist, USA-st, Poolast, Norrast, Taanist, Iirimaalt, Saksamaalt, Türgist, Serbiast, Mehhikost, Itaaliast, Maltalt, Belgiast, Hollandist, Rootsist, Soomest, Rumeeniast, Prantsusmaalt, Inglismaalt, Austriast, Lätist, Aafrikast, Bahama saartelt, Venemaalt, Valgevenest, Ukrainast, Kõrgõztanist, Austraaliast, Kanadast ja Hondurasest.

Keelelaagrites õpivad 13-18-aastased väliseesti noored eesti keelt, suhtlevad eestlastest eakaaslastega ning õpivad paremini tundma Eesti kultuurikeskkonda. Käiakse ekskursioonidel, tutvutakse Eesti vaatamisväärsustega ja tehakse sporti. Väliseesti noorte kõrval lööb laagris kaasa 40 Eesti tuginoort, kes toetavad võõrsil elavaid eakaaslasi eesti keeles suhtlemisel ja tutvustavad neile noorte tegemisi Eestis.

Integratsiooni Sihtasutuse valdkonnajuhi Jana Tondi sõnul tunnetavad välismaal elavad eesti noored neis laagreis sidet kodumaa ja eesti keelega. «Laagris kogetu motiveerib neid Eesti kohta rohkem teada saama ja ärgitab mõtlema, kuidas oma tulevikku Eestiga siduda,» märkis Tondi.

Esimene vahetus toimub 25. juunist 5. juulini noortele, kes on oma keeleoskustasemelt algajad, ning see toimub Venevere Puhkekeskuses Viljandimaal. Teine vahetus toimub samas kohas 9. juulist 19. juulini noortele, kes valdavad eesti keelt edasijõudnu tasemel. Kolmas vahetus toimub 23. juulist 2. augustini samuti Veneveres noortele, kes on oma keeleoskustasemelt algajad. Neljas vahetus toimub 24. juulist 3. augustini Sammuli puhkekeskuses noortele, kes valdavad eesti keelt edasijõudnu tasemel. Viies vahetus toimub taas Veneveres 6. augustist 16. augustini noortele, kes valdavad eesti keelt vabalt.

Kokku registreerus Integratsiooni Sihtasutuse kodulehe kaudu 2018. aastal toimuvatesse suvelaagritesse üle 200 välismaal elava noore.

Väliseesti noorte suvelaagreid korraldab Integratsiooni Sihtasutus alates 2000. aastast.

Eesti päritolu noorte keele- ja kultuurilaagreid toetavad kultuuriministeerium ning haridus- ja teadusministeerium «Rahvuskaaslaste programmi 2014-2020» raames ning riigikantselei EV100 projekti vahenditest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles