Ida-Virumaa kiremõrvad toovad kaasa kaadrimuudatused Ida prefektuuris

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lähisuhtevägivald annab politseile aina enam tööd.
Lähisuhtevägivald annab politseile aina enam tööd. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Aprillis Ida-Virumaal toime pandud jõhkrad mõrvad toovad endaga kaasa kaadrimuudatused Ida prefektuuris. Sellest teada andnud siseminister viitas ametialasele lohakusele ja vastutusele.

Aprillis vapustasid Ida-Virumaad ja kogu Eestit kaks koletut mõrva: 15. aprillil tapeti Kohtla-Järvel 15aastane neiu, 21. aprillil Narvas 42aastane naisterahvas ning mõlemal juhul oli tegemist lähisuhtevägivallaga, kirjutab Põhjarannik.

Möödunud laupäeval Narvas viibinud siseminister Andres Anvelt ei nimetanud Ida-Virumaad eriti kriminaalseks regiooniks, kuid tõi esile, et üks erinevus ülejäänud Eestiga võrreldes on siin olemas küll: siin hakati lähisuhtevägivalla probleemidele vajalikku tähelepanu pöörama väga hilja.

Anvelti sõnul on muudatused Ida prefektuuris ilmselgelt vajalikud, sest regioonis toimuva eest vastutavad konkreetsed isikud.

«Tegemist on lihtsalt mõningate inimeste lohakusega,» iseloomustas ta konkreetset olukorda, kus erutatud naisterahva kõne oma abikaasa sobimatu käitumise kohta ei toonud politsei poolt kaasa mingeid meetmeid ning mõni aeg hiljem naisterahvas mõrvati.

«Praegu on käimas politsei- ja päästeameti tegevuse audit: kas nad on oma vigu mõistnud, kas nad on neist õiged järeldused teinud ning kas pärast neid traagilisi juhtumeid on tarvis veel mingeid muudatusi teha,» ütles Anvelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles