Baristarobot ähvardab teenindajatelt töö ära võtta

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustratiivne.
Foto on illustratiivne. Foto: Sarah Holmlund / PantherMedia / Sarah Holmlund

Startup Cafe X tuli välja baristarobotiga, mis suudab ühes tunnis valmistada ja inimestele kätte anda 120 topsi eri sorti kohvi. Kuigi baristaroboteid on leiutatud varemgi, eristab uut robotit teistest tema inimlik käitumine.

Cafe Xi on investeerinud mitmed prestiižsed investorid ning ettevõte ise on oma edus kindel.

«Me teadsime, et robotid suudavad valmistada häid kohvijooke, kuid me tahtsime, et ta oleks sealjuures ka sõbralik,» selgitas roboti looja 24-aastane Henry Hu, kellel tuli idee luua baristarobot ülikooli teisel aastal, kui ta pidi lennujaama kohviku järjekorras liiga pikalt oma jooki ootama.

«Teenindajad liigutasid topse ringi ja vajutasid nuppe, mis pani mind mõtlema, et ma suudan kindlalt leiutada masina, mis teeks neid igavaid tegevusi automaatselt ja kiiremini,» selgitas leiutaja.

Barista robot suudab valmistada erinevaid jooke – olgu selleks siis late, matcha-late või kaerapiimaga kohv ning sealjuures matkivad tema liigutused inimese liigutusi. Nii näeb robot välja inimese moodi ning peaks inimestes seeläbi sooja tunde tekitama. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles