Emadepäevaks: kodutortide klassika värskemal moel

Britt Rosen
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Küpsisetort, mis on tehtud kräsupea-koogi stiilis.
Küpsisetort, mis on tehtud kräsupea-koogi stiilis. Foto: Tairo Lutter

Tort, olgu see siis magus või soolane, ehib igat peolauda. Nami-Nami eestvedaja Pille Petersoo pakub emadepäevaks välja kolm külmtorti, mis ei pruugi emasid köögikohustusest vabastada, kuid pere ühisjõul pole ühegi tegemine kuigi keeruline.

Küpsised, kohupiim, rõõsk koor, konservvirsikud ja maasikad – kõlab täpselt nagu Eesti kodude kevad-suvise küpsisetordi klassika. Päris nii see siiski pole.

Nami-Nami kokandusportaali toimetajad eesotsas Pille Petersooga otsustasid enne kevadpühi teha tordis väikese uuenduse ja asendasid tavapärase küpsiste ja kohupiimasegu kihtidesse ladumise nende kokkusegamisega.

«Kõik edasine on juba maitse asi,» lausub ta.

Kui varakevadel kaunistas köögiseltskond tordi šokolaaditükikeste, värviliste kommide ja mündilehtedega, siis emadepäeval võib selle volilt katta maasikapoolikutega. Rohkem suve poole kõlbavad aga kõik suvemarjad maasikatest vaarikate, sõstarde ja mustikateni. Ka nonparelle, lilleõisi või muid tordikaunistusi ei pea ära põlgama. Samuti ei pea retsepti rangelt järgima: kui sügavkülma on jäänud veel mulluseid marju, võib need vabalt kohupiimamassi hulka segada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles