KOHALIK VAADE. Abi tõlgendamine kuriteona riivas hispaanlaste õiglustunnet (1)

Gregorio García Maestro
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanias avaldati kolmele Kreekas inimsugeldamises süüdistatud tuletõrjujale laialdast toetust. Paar päeva enne Lesbosel kohtu ette astumist võttis Hispaania välisminister Alfonso Dastis (vasakul) Manuel Blanco, Julio Latorre ja Enrique Rodrígueze vastu Madridis.
Hispaanias avaldati kolmele Kreekas inimsugeldamises süüdistatud tuletõrjujale laialdast toetust. Paar päeva enne Lesbosel kohtu ette astumist võttis Hispaania välisminister Alfonso Dastis (vasakul) Manuel Blanco, Julio Latorre ja Enrique Rodrígueze vastu Madridis. Foto: OSCAR DEL POZO / AFP / SCANPIX

Kogu Hispaania koondus üksmeelselt kolme tuletõrjuja selja taha, keda süüdistati illegaalsete immigrantide aitamises Kreekasse Lesbose saarele.

Manuel Blanco (47), Enrique Rodríguez (32) ja  Julio Latorre (34) on oma kodukandis, Lõuna-Hispaania linnas Sevillas tõusnud kangelase staatusesse. Parteid, mittetulundusühingud, näitlejad ja akadeemikud üle kogu Hispaania on avaldanud meestele toetust.

Kolme tuletõrjuja toetajad on nimetanud süüdistusi inimsmugeldamise katses sürrealistlikuks õudusunenäoks.

Lõpuks võitis siiski terve mõistus ja kolm vabatahtlikku pääsesid kriminaalsüüdistusest ning said tänu sellele võimaluse pärast kaks aastat kestnud kannatusterada pöörduda tagasi Hispaaniasse.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles