Huvitav teada: millist nippi soovitab endine tippkorvpallur Shaq lastele raha säästmiseks?

Heelia Sillamaa
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endine tippkorvpallur Shaquille O'Neal.
Endine tippkorvpallur Shaquille O'Neal. Foto: Chris Carlson / AP

Endine korvpallistaar Shaquille O'Neal tunnistab, et on elu jooksul rahaga väga halvasti ringi käinud, kuid oma vigadest õppinuna on tal nüüd üks õpetlik lugu, mida edukas mees lastega jagab, et nemad paremaid finantsotsuseid teeksid.

«Nonii lapsed,» alustas Shaq oma lugu, küsides CNBC ajakirjanikult valget paberit. «Kujuta ette, et see on 100 dollarit. Sa peaksid selle kaheks tirima. Võta pool paberit ja pane see kõrvale. Ära seda kunagi katsu, pane see ära, ära isegi vaata seda!» selgitas mees.

«Nüüd on sul 50 dollarit. Nüüd targad inimesed...miljardärid üle maailma, nemad võtaksid pool sellest ja paneksid selle ära,» jätkas mees, lisades järgmise tüki paberist säästude hunnikusse.

«See raha siin on nüüd sinu lõbuks - soovid osta endale majasid, autosid, lennukeid või reisida? See summa siin on see, mille eest seda teha,» lõpetas Shaq illustreeriva loo viimase kätte jäänud paberitükiga.  

Lühidalt kokku võttes soovitab Shaq 75 protsenti oma sissetulekutest investeerida oma pikaaegsete eesmärkide täitmiseks ning vanaduspõlve kindlustamiseks. Ülejäänud 25 protsenti tuleks kulutada hetkes elamisele.

«Üks mees õpetas mulle seda pikka aega tagasi ja minu puhul on see töötanud,» lisas endine korvpallur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles