Eesti noorim naisjetisportlane kihutab MMi kiireimas võistlusklassis

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jasmiin Üprausil on kõrged sihid.
Jasmiin Üprausil on kõrged sihid. Foto: Erakogu

Eesti noorim naisjetisportlane, 17aastane Jasmiin Üpraus sai võimaluse osaleda jetisõidu maailmameistrivõistluste naiste kiireimas võistlusklassis. Hooaega alustas ta juba edukalt, saavutades Horvaatias Fazanas jetisõitjate sarivõistluse Alpe Adria Tour esimesel etapil kolmanda koha. Naiste kiireimas klassis võistelnud pärnulanna pidi tunnistama vaid mullu MMil pronksi võitnud lätlase Krista Uzare ja tartlase Kätriin Nilbe paremust.

Üprausil, kes jetisõiduga tegi algust Baltikumi meistrist isa käe all juba nelja-aastaselt, on käsil väga suurte plaanide elluviimine.

Kui ohtlik ala jetisõit on?

Väga ohtlik suisa. Kiirus on vee peal väga suur, sõidan üle 100 kilomeetri tunnis, maksimumkiirus on umbes 120. Harva tuleb ette, kui suur laine ei lase nii kiirelt sõita. Kõige ohtlikum on start, kust kõik sõitjad proovivad esimesena väljuda.

On teil endalgi sõites õnnetusi juhtunud?

Jaa, ikka! Ükskord stardis sõitis teine sõitja mulle tagant sisse. Kukkusin jetilt maha: jetil taga­ots katki, mina sinikaid täis. Kukkumisi tuleb palju ette, sest kui laine­ viskab su õhku, ei pruugi alati õnnelikult jeti peale maanduda. Aga kui väga hullult viga saanud ei ole, tasub alati edasi sõita, sest kunagi ei tea, kuidas konkurentidel sõit kulgeb.

Olen näinud päris halbu kokkusõite, eelmisel aastal kukkus üks naine võistlustel jetilt nii, et käsi jäi kinni ja keerdus tagur­pidi. Tulemusena oli käsi kolmest kohast katki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles