Muruväljakutel võisteldakse keerulise vastasega

Christin Mäemets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Golf on spordiala, kus ei pea olema pikk, kiire ega tugev, et saavutada edu.
Golf on spordiala, kus ei pea olema pikk, kiire ega tugev, et saavutada edu. Foto: Ardi Truija

Golfiväljaku White Beach Golf juhataja Vahur Tamm astus 13 aastat tagasi esimest korda mururajal võitlusse raske vastase – iseendaga. Just eneseületus ja -arendamine motiveerivadki golfiharrastajaid.

Mis teile golfi puhul meeldib?

Golf on spordina unikaalne: seda­ saab harrastada varajasest noorusest kõrge vanuseni, kuna selle ala puhul ei pea olema pikk, kiire ja tugev, et olla edukas. Selles mängus on tähtsad kannatlikkus, püsivus ja kes­kendumisvõime. Hästi mängimiseks tuleb treenida vaimset ja füüsilist tasakaalu.

Mis seda veel ülejäänud spordialadest eristab?

Golf on demokraatlik mäng, kuna­ koos saavad võistelda eri tasemega mängijad ja unikaalne HCP- ehk händikäpsüsteem tasandab (punktimängu puhul) mängijate tasemeerinevuse. Seesama HCP on mõnes mõttes mängija enda rekord, mida ta püüab igal mänguringil ületada ja mis motiveerib teda ennast arendama.

See teebki golfist väga nauditava ja põneva mängu, sest enamasti sa ei võistle kaasmängija, vaid iseendaga. Ja uskuge, ta on väga raske vastane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles