Läti disainerid andsid Tallinna Sadama A-terminalile uue hingamise (1)

Agaate Antson
, Reisile.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti Vabariigi juubeliaastal avas Tallinna Sadam uuendatud A-terminali, mille uue sisekujunduse ideeloome taga oli lätlaste disaini ettevõte.

Sadama reisiterminalid teenindavad aastas üle kümne miljoni reisija, kellest kolmandik saabub Eestisse just A-terminali kaudu. Terminali muudab veelgi rahvusvahelisemaks see, et selle uue sisekujunduse töötas välja läti disaini ettevõte BrandEleven.

«Kogu Brandeleveni meeskonna jaoks tekitas põnevust võimalus luua Eesti külastajatele sellest kaunist riigist esmamulje. Ideeloome juures oli meie eeliseks see, et oskame Tallinna sadamat vaadata reisija silmadega, kes külastab Tallinnat esimest korda,» rääkis Brandeleveni loovdirektor Guna Akona.

Sisekujunduslahendus lähtub Eesti looduse temaatikast, mis on kombineeritud tänapäevaste moodsate elementidega.

See on Läti disaini ettevõtte jaoks esimene sellelaadne projekt Eestis, mille loomisel otsiti Eesti ja Tallinna jõulisi sümboleid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles