Suvine grillimääraja- kellele ja mida aiapeol pakkuda?

Nõo Lihatööstus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Nõo Lihatööstus

Esimesed tõeliselt soojad ilmad on ka Maarjamaale kohale jõudnud. Grill on puhtaks küüritud, süsi ostetud ning kindlasti on paljudel ka esimesed grillimised tehtud. Suuremad aia- ja grillipeod hakkavad kindlasti just maikuus pihta. Paras aeg ongi mõtlema hakata, et mida üldse grillida? Inimesed ja maitsed on erinevad ning õige grillmeister oskab kõigile midagi suupärast pakkuda. Järgnevalt püüamegi teile abiks olla, et kõik praegused ja tulevased grillipeod õnnestuksid ning jääksid ka külalistele kauaks meelde.

Suured lihaarmastajad

Mida pakkuda inimestele, kes on suured lihaarmastajad? Tegu on kindlasti inimestega, kes on alati hästi informeeritud ja kursis uute lihatrendidega. Samuti ootavad nad seda, et grillipeol pakutakse erinevaid steike, ribisid ja šašlõkke, sest need on kõige liharikkamad grilltooted. Meie soovitus on alustada grillimist eelküpsetatud ribidest, sest need saavad kõige kiiremini valmis.

Nõo Lihavürstil on selleks suveks pakkuda Põssa ribid ja BBQ ribid rohke lihaga, mis peaksid kõikidel lihasõpradel silmad särama lööma. Mõlemad ribid on eelküpsetatud, nii et pool tööd on grillija eest juba ära tehtud. Kui ribid saavad valmis, siis on hea mõte panna grillile küpsema šašlõkid ja steigid, sest nende küpsetamine nõuab natuke rohkem hoolt ja vaeva. Põnevamad tooted selles kategoorias on Nõo Lihavürsti Tsitruse seasteigid XXL ja Vitamiini šašlõkk.

Lahedama liha austajad

Igal grillipeol on külalisi, kes eelistavad kergemaid lihasid või on lihtsalt kanaliha sõbrad. Kanaliha on valgurikas ja madala rasvasisaldusega ning vajab küpsemiseks üldiselt ka vähem aega kui veise- või sealiha. Lihatööstused pingutavad igal kevadel ja suvel kõvasti, et tarbijateni tuua uusi ning põnevaid maitseid, millega oma grilliõhtuid vürtsitada. Kanaliha marinaadid on tihti ka natuke eksootilisema ja vürtsika alatooniga, et lisada lihale natuke aasiapärast maitsebuketti.

Kanaliha grillimisel peab arvestama kindlasti grillsöe temperatuuriga. Liiga kõrge kuumus võib liha tahtmatult ära kõrvetada ning nii ei pruugi tulemus jääda selline nagu soovitakse. Huvitavamad grilltooted kanalihast on kindlasti Nõo Lihavürsti Alatu laim kanasteigid ja Mango-jalapeno kanalihašašlõkk. Mõlemas marinaadis domineerivad värsked ning tsitruselised puuviljad, mis teevad kanaliha eriti värskeks ja eksootiliseks.

Grilltooted, mida lapsed isuga söövad

Alati võiks igal aiapeol ka lastele mõelda. Lastele sobivad suurepäraselt erinevad grillvorstid ning kanakoivad. Tähtis on, et toit valmiks kiiresti ning oleks mugav süüa, näiteks viinerid ja kana. Lastele lihtsalt meeldib neid süüa, sest need on klassikalise ning tuttava maitsega. Meie soovitus on pakkuda lastele näiteks Nõo Lihavürsti Mozzarella-spinati toorvorste, mis on mõnusalt juustused ning sisaldavad ka parajalt rohelist. Kanaliha armastajatele meeldib kindlasti Nõo Lihavürsti Klassikaline kanašašlõkk.

Olgu tegu laste või täiskasvanutega, kõik on tegelikult lihasõbrad, kellel on välja kujunenud enda maitsed ja eelistused. Õige grillipidu õnnestub kindlasti, kui natuke läbi mõelda, kellele ja mida grillida. Edukat grillimist!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles