Eesti monumendid on kõik väikse nihkega (1)

Heili Sibrits
, kultuuritoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestit tänavu Veneetsia arhitektuuribiennaalil esindavad Laura Linsi ja Roland Reemaa.
Eestit tänavu Veneetsia arhitektuuribiennaalil esindavad Laura Linsi ja Roland Reemaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Mai viimasel nädalavahetusel avatakse Veneetsias 16. rahvusvaheline arhitektuuribiennaal, kus Eestit esindab näitus «Nõrk monument», autoriteks Laura Linsi, Roland Reemaa ja Tadeáš Říha.

Hollandis õppinud ja nüüd Londonis töötavad arhitektid katavad Santa Maria Ausiliatrice kiriku marmorpõranda tänavasillutisega, näituseruumi kaheks jaotav monumentaalne betoonsein peaks aga moodustama lava, mis kutsub näitusekülastajat astuma selle peale ja sellest läbi. Betoonseina taga paljastuvad seinakonstruktsioonid, muuhulgas kohtub vaatajaga ka tellingutega. Kirikuhoone lavataguses ruumis esitletakse fotode, jooniste ja makettide abil vaatajatele kollektsiooni nõrkadest monumentidest. Miks nad viivad kirkuhoonesse tellingud ja tänavakivid, miks nad töötavad Londonis ja millised trendid on arhitektuurimaailmas räägivad Heili Sibritsale Laura Linsi ja Roland Reemaa.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles