Somaalia lõunaosas hukkus enesetapurünnakus 11 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Somaalia sõdurid pühapäevase terrorirünnaku ajal tapetud Al-Shabaabi võitleja surnukeha juures.
Somaalia sõdurid pühapäevase terrorirünnaku ajal tapetud Al-Shabaabi võitleja surnukeha juures. Foto: MOHAMED ABDIWAHAB / AFP

Somaalia lõunaosas asuvas Wanlaweyni linnas hukkus kolmapäeval enesetapurünnakus vähemalt 11 inimest, teatasid võimuesindajad.

Veel 15 inimest sai rünnakus haavata.

Kohaliku julgeolekuametniku Ali Mohamedi sõnul lasi terrorist ennast õhku rahvarohkel turul.

"Kinnitust on leidnud 11 inimese hukkumine. Veel 15 sai haavata ja osa neist on kriitilises seisundis," ütles teine julgeolekuametnik Mohamed Abdikarim.

Julgeolekutöötajate hinnangul korraldas rünnaku terrorivõrgustikuga Al-Qaeda seotud islamistide rühmitus Al-Shabaab. Esialgu pole vastutust siiski keegi võtnud.

"Turul puhkes tõeline kaos ja ma nägin mitmeid purustatud laipu. Enamus olid tsiviilisikud, kuid ohvrite seas oli ka julgeolekutöötajaid," kirjeldas pealtnägija Mohamed Dahir.

Wanlaweyn asub 90 kilomeetri kaugusel pealinnast Muqdishost põhja suunas. Linna lähedal asub Balidogle õhujõudude baas, kus USA eriüksusel on oluline tugipunkt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles