Luik: Venemaa üritab selgelt survestada NATOt Läänemerelt lahkuma (16)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Rääkisime Hispaania kolleegiga toimunu asjaoludest ning leppisime kokku, et teeme raketi leidmisel ning uurimise läbiviimisel tihedat koostööd,» ütles Eesti kaitseminister Jüri Luik.
«Rääkisime Hispaania kolleegiga toimunu asjaoludest ning leppisime kokku, et teeme raketi leidmisel ning uurimise läbiviimisel tihedat koostööd,» ütles Eesti kaitseminister Jüri Luik. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Venemaa üritab NATO sõjalaevade tagakiusamisega survestada NATOt lahkuma Läänemerelt, ütles kaitseminister Jüri Luik Soome meediale.

«Vene sõjalaevad on selgelt üritanud survestada NATOt Läänemerelt lahkuma,» ütles Luik neljapäeval avaldatud usutluses Soome päevalehele Helsingin Sanomat.

Luige sõnul ahistavad Vene sõjalaevad NATO sõjalaevu, näiteks nende järel või lähedal sõitmisega. Minister tõi esile ka Vene sõjalennukite madallennud NATO sõjalaevade kohal, kirjutas leht.

«See toimub rahvusvahelistes vetes. See on meresõidu heade tavade rikkumine,» lausus Luik.

Luige sõnul toimub see eelkõige USA, aga ka teiste NATO riikide sõjalaevadega.

Ta tõi esile ka Venemaa sõjatehnika toomist Läänemere piirkonda ning raketisüsteemide Iskander ja S-400 toomise Kaliningradi.

«Käib ulatuslik varustamine. See toimub täiesti põhjuseta ning on märk agressiivsusest meie piirkonnas,» ütles Luik.

Ministri sõnul toetab Venemaa varustamist ka sõdurite ümberpaigutamise süsteemiga.

«Venemaa on arendanud sõdurite kõrgetasemelise ümberpaigutamissüsteemi, mis tähendab, et Ukraina piiril olevad üksused võivad homme olla Baltimaade piiri taga.»

Kommentaarid (16)
Copy
Tagasi üles