Emadepäeval kõlavad Puurmani lossis kirglikud ooperiaariad

Aime Jõgi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Selis klaveril, laulab metsosopran Annaliisa Pillak.
Siim Selis klaveril, laulab metsosopran Annaliisa Pillak. Foto: Janno Loide

Agentuur Corelli Music kutsub nautima suurt publikuhuvi tekitanud etendust ooperiaariate tulevärgist ja primadonnade kapriisitsemistest, laval suurepärased muusikud – metsosopran Annaliisa Pillak ja pianist Siim Selis.

«Diiva» on kirjutanud ja lavastanud Paavo Piik ning see tutvustab Wagneri, Bizet’, Rossini ja teiste heliloojate ooperiaariatega primadonnade ja ooperilavade seltskonna omalaadset mõttemaailma. Alates 2012. aastast on «Diivat» näidatud lisaks Eestile ka Soomes, Peterburis, Moskvas ning isegi Brasiilias. Kõikjal on seda saatnud edu.

Laval näeb uhke lauljanna kapriisidest tüdinud klaverisaatja naeruväärset ja samas liigutavat duett-duelli. Eesmärgiks on seatud esitada muusikat võimalikult kõrgel tasemel. Ja Paavo Piigi kirjutatud lugu põhineb peaosatäitja Annaliisa Pillaku ülestähendustel ooperilauljate elust.

Kontsertetendus «Diiva» jõuab Puurmani mõisalossi kaunitesse saalidesse sel pühapäeval, 13. mail kell 16.

Tund enne algust ootavad külastajaid hubased salongikohvikud. Kohaletulnu saab lisaks muusikanaudingule elamuse ka luksuslikust sisekujundusest, mis laseb kohaletulnuil vaimusilmas hõlpsasti rännata tagasi aristokraatlikku mõisa- ja lossiaega.

Sama etendus kantakse ette ka päev varem, 12. mail kell 18 Ungern-Sternbergide linnapalees Tallinnas Kohtu 6.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles