Saaremaa vallavanem tasuta bussisõidust: meil pole ühtegi takistavat asjaolu (3)

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuresaare Kuursaal
Kuresaare Kuursaal Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Saaremaa vallavalitsus küsib vallavolikogult nõusolekut minna alates 1. juulist maakonna bussliinidel üle tasuta ühistranspordile, kirjutab Saarte Hääl

«Meie maakonnas ei ole ühtegi takistavat asjaolu, miks me ei võiks tasuta bussiliiklusele üle minna,» põhjendas Saaremaa vallavanem Madis Kallas.

Tasuta ehk 0 piletiga transporti võimaldab pakkuda majandus- ja taristuministri Kadri Simsoni 30. aprillil allkirjastatud piletihinnamäärus. «Meil pole maakonnasiseseid kommertsliine, samuti üle maakonnapiiride sõitvaid busse, mis teeks tasuta bussisõidu rakendamise mõnevõrra keerulisemaks,» selgitas Kallas.

Saaremaa vallavalitsuse transpordinõuniku Karl Tiitsoni sõnul maksti 2017. aastal Saare maakonnas transpordidotatsiooniks 1 391 400 eurot, tänavu esimesel poolaastal on toetusteks ette nähtud 741 300 eurot. Mõningane toetuse tõus tuli Tiitsoni sõnul sellest, et liinikilomeetri hind tõusis.

Saaremaa vallavolikogu arutab tasuta ühistranspordi kehtestamist 24. mai istungil. Muhu vallavolikogu arutab sarnast eelnõu samuti maikuus.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles