Vene riigiameti veebilehe kaaperdanud häkkerid väljastasid «viimase hoiatuse» (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rossotrudnitšestvo veebilehele ilmunud pilt.
Rossotrudnitšestvo veebilehele ilmunud pilt. Foto: twitter

Välismaal Venemaa kuvandi loomisega tegeleva riigiameti võrguleht sattus Anonymouse grupi häkkerite rünnaku ohvriks.

Venemaa väliskuvandi loomisega tegeleva ameti Rossotrudnitšestvo veebilehele ilmus täna paariks tunniks kiri, et meediajärelvalveamet Roskomnadzor on kamp mõistuseta ussikesi.

Riigimeedia järelvalveameti lobi tulemusel väljastati kohtuorder, millega sunniti sõnumirakendust Telegram loovutama julgeolekuteenistustele krüpteeritud sõnumite lugemiseks vajalikke võtmeid. Telegrami keeldumisel sõnumirakendus keelustati.

«Te ei saa enam selle mõttetu vandaalitsemisega kauem jätkata,» hoiatasid rakenduse keelamise vastu protestivad Anonymouse häkkerid Rossotrudnitšestvo veebilehel. «Lugege seda meie viimaseks hoiatuseks.»

Ingliskeelsele hoiatusele oli lisatud silt, millel soovitati Roskomnadzoril ennast ise blokeerida.

Tänane häkkimine on sarnane 1. mail Vene keskkonnakaitse järelvalveameti veebilehele osaks saanud rünnakuga. Toona postitati ameti veebilehele Roskomnadzori kirjaga käepaela kandev multikategelane, kes kasutas interneti logo ründamiseks leegiheitjat.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles