Leht: saarlaste rännuhimuline karu jäi kaamerasilma ette (1)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karu. Foto on illustratiivne.
Karu. Foto on illustratiivne. Foto: JOE KLAMAR/AFP

Eelmisest suvest  end Saaremaal sisseseadnud karu paistab olevat ülimalt rännuhimuline loom, sest teda on nähtud ja fotojäädvustatud väga erinevates saare piirkondades, kirjutab Saarte Hääl. 

Paraku on karu seni jäänud jahimeeste metsades asuvate rajakaamerate vaatevälja kehva valgusega ajal ja fotojäädvustused pole olnud kiita. Teisipäeva õhtupoolikul tegi Orissaare jahiseltsi jahimehe Kert Ränga kaamera lõpuks karuotist korralikud fotod.

Tunnustatud kokana töötav Kert Ränk kinnitas Saarte Häälele, et teisipäeval tehtud pilte üle vaadates ja neilt karu leides oli üllatus tõeliselt suur ja meeleolu ülev. Jahimees ei avaldanud, millises Orissaare piirkonnas karu täpsemalt pildile jäi, kuid mainis, et tõenäoliselt meelitas looma sinna rajakaamera läheduses metsloomadele üles pandud soolak.

«Oma pool tunnikest pikutas kaamera ees ja tundis ennast mõnusalt,» kirjeldas Ränk.

Saarte jahimeeste seltsi tegevjuht Ive Kuningas ütles, et esimest korda jäi karu jahimeeste rajakaamera pildile juba mullu sügisel ja pärast seda on ta korduvalt objektiivide vaateväljas olnud. Paraku on senised võtted tehtud väga halvas valguses või on karu jäänud kaadrisse vaid vilksamisi. Nii head pildid on saadud esmakordselt, tunnistas Kuningas.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles