NATO 1. alaline miinitõrjegrupp saabus Miinisadamasse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mullu toimunud miinitõrje operatsioon Open Spirit vaadatuna sõjalaevalt Admiral Pitka.
Mullu toimunud miinitõrje operatsioon Open Spirit vaadatuna sõjalaevalt Admiral Pitka. Foto: Toomas Huik

NATO 1. alaline miinitõrjegrupp saabus Tallinna Miinisadamasse, et täiendada laevade varusid ning valmistuda eelolevaks miinitõrjeoperatsiooniks Open Spirit.

NATO miinitõrjegrupp osaleb tänavu 11. kuni 25. maini Eesti mereväe poolt korraldataval ja ligi 800 mereväelase osavõtuga miinitõrjeoperatsioonil Open Spirit, edastas kaitseväe peastaap. Miinitõrjeoperatsiooni tegevuspiirkonnad jaotuvad Tallinna, Hiiumaa, Saaremaa ja Muhu lähistele. Rahvusvahelise üksuste ülesanneteks saab olema lõhkekehade avastamine, kaardistamine ja hävitamine.

«NATO alalise valmisolekuüksuse kohalolu Eestis kui NATO liikmesriigis ilmestab meie tugevat koostööd. Merevägi on panustanud miinitõrjegrupi tegevustesse juba üle kümne aasta, praegugi on üksuse staapi juhtimas Eesti mereväeohvitser,» ütles mereväe ülem mereväekapten Jüri Saska.

 Praeguses miinitõrjegrupi koosseisus on viis sõjalaeva. Grupi lipulaev on Hollandi mereväe toetuslaev Mercuur. Lisaks opereerivad üksuses miinijahtijad Otra Norrast, Urk Hollandist, Narcis Belgiast ja Bad Bevensen Saksamaalt.

Alates 15. jaanuarist juhib NATO 1. alalist miinitõrjegruppi Belgia mereväelane kaptenleitnant Peter Ramboer. Aastatel 2016-2017 juhtis üksust Eesti mereväelane kaptenleitnant Johan-Elias Seljamaa.

Ühena neljast NATO merelise väejuhatuse alluvuses olevast laevade grupist on NATO 1. alaline miinitõrjegrupp esmaste kiirreageerijate hulka kuuluv valmidusüksus, keda allianss võib viie päeva jooksul saata erinevatesse maailma paikadesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles