Minister Mäggi omavalitsustele: kutsuge riigiasutused enda juurde

Anna Ploompuu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigihalduse minister Janek Mäggi.
Riigihalduse minister Janek Mäggi. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Hiiumaal oma esimesel töövisiidil viibiv riigihalduse minister Janek Mäggi innustas omavalitsusi kutsuma riigiasutusi enda juurde. 

Kohtumisel Hiiumaa omavalitsusjuhtidega tuli jutuks riigipalgaliste töökohtade maakondadesse viimine, kus minister innustas omavalitsusi tegema selleks ka ise ettepanekuid.

«Senine töökohtade maakondadesse viimise plaan on olnud ülevalt alla algatus, kuid siit tuleb astuda samm edasi,» ütles Mäggi, lisades, et kohalikud omavalitsused teavad enda võimalusi ise kõige paremini. Samuti teavad nad, milliste oskustega inimesi neil on ja tajuvad maakonnas olevat kompetentsi. 

Minister lisas, et kohalikud omavalitsused võiksid näidata sel teemal rohkem initsiatiivi ja ise välja pakkuda, milliseid riigipalgalisi töökohti erinevatesse maakondadesse tuua. «Sellesuunaline liikumine on palju perspektiivikam ning soovin innustada kõiki omavalitsusi neid ettepanekuid tegema. Riik ei peaks jõuga erinevaid asutusi ja töökohti ümber tõstma ning ettepanekud peavad jõudma ka konkreetsete asutusteni ja otsused sündima koostöös,» täpsustas Mäggi.

Visiidil kohtub minister maakonna ettevõtjate ja omavalitsusjuhtidega ning osaleb Hiiumaa arengukonverentsil. Lisaks külastab minister rahandusministeeriumi regionaalhalduse Hiiumaa talitust ning Palade Põhikooli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles