Järjekordse kuldsaapa lävel olev Messi möödub Ronaldost

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo.
Lionel Messi ja Cristiano Ronaldo. Foto: Manu Fernandez / AP

Barcelona tähtründaja Lionel Messi liigub karjääri viienda Euroopa jalgpalli kuldsaapa suunas, edestades paar mängu enne hooaja lõppu Liverpooli väravamasinat Mohamed Salahi kuue punktiga.

Messi on sellel hooajal löönud Hispaania kõrgliigas 34 väravat, mis annab talle 68 punktiga kindla esikoha. Salahil on Inglismaa kõrgliigas kirjas 31 tabamust ja 62 punkti. Kui argentiinlane võib oma punktiarvet suurendada kahes mängus (kohtumised Levante ja Real Sociedadiga), siis Egiptuse välejalal jääb konkurendi kinni püüdmiseks vaid üks võimalus, kui Liverpool kohtub hooaja viimases liigamängus Brightoniga.

Kahele staarmängijale järgnevad itaallane Ciro Immobile (Itaalia kõrgliiga, Rooma Lazio) ja poolakas Robert Lewandowski (Saksamaa, Müncheni Bayern), kes mõlemad on löönud 29 väravat ehk teeninud 58 punkti. Immobile kasuks räägib asjaolu, et Lewandowskil on jäänud üks mäng vähem pidada.

Esikaheksasse mahuvad veel Mauro Icardi (Itaalia kõrgliiga, Milano Inter, 28 väravat), Edinson Cavani (Prantsusmaa, PSG, 28), Harry Kane (Inglismaa, Tottenham Hotspur, 28) ja Cristiano Ronaldo (Hispaania, Madridi Real, 25).

Juhul kui Salah ega keegi teine esikohal olevat Barcelona pallurit kinni ei püüa (ilmselt seda ei juhtu), siis võidab Messi Euroopa jalgpalli kuldse saapa viiendat korda ning möödub selles arvestuses neli tiitlit noppinud Ronaldost.

Euroopa kuldsaapa hetkeseis:

1. Lionel Messi (Barcelona) 68 punkti (34 väravat)

2. Mohamed Salah (Liverpool) 62 (31)

3. Ciro Immobile (Lazio) 58 (29)

3. Robert Lewandowski (Bayern) 58 (29)

5. Edinson Cavani (PSG) 56 (28)

5. Mauro Icardi (Inter) 56 (28)

5. Harry Kane (Tottenham) 56 (28)

8. Cristiano Ronaldo (Real) 50 (25)

9. Jonas (Benfica) 49,5 (33)*

10. Luis Suarez (Barcelona) 48 (24)

* Tippliigas (Hispaania, Inglismaa, Itaalia, Saksamaa, Prantsusmaa) löödud värav annab kaks punkti, aga tabamus Portugali kõrgliigas loeb tabelis pooleteisekordselt. Värav Eesti meistriliigas annab näiteks vaid ühe punkti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles