Eestikeelne teooriaeksam muudaks Ida-Virumaale arstide leidmise raskemaks (11)

Kadi Raal
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
31.07.2016. JÕHVI
Ida-Viru keskhaigla
FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES
31.07.2016. JÕHVI Ida-Viru keskhaigla FOTO: EERO VABAMÄGI/POSTIMEES Foto: Eero Vabamaegi/PM/SCANPIX BALTICS

Riigikogus esimese lugemise läbinud eelnõu, mille jõustumisel peaksid kolmandatest riikidest pärit arstid enne tööle asumist sooritama eestikeelse teooriaeksami, muudaks Ida-Virumaa haiglate jaoks arstide leidmise veelgi raskemaks.

Ida-Viru haiglajuhtide hinnangul pole võõrtööjõu palkamise tingimustesse teooriaeksami lisamine iseenesest halb, kuid küsimus on, mis keeles seda teha, vahendas ERRi uudisteportaal.

«Kas me riigis oleme valmis regiooni, just nimelt Ida-Viru regiooni säilimise eesmärgil olema paindlikud, võimaldama neile näiteks sobivustesti teha inglise keeles? Absoluutselt nõus, keelt tuleb õppida, eks ole, keelt tuleb omandada, aga et see võtab aega, siis takistab see muidugi erialaarstide tööle värbamist Ida-Virumaale, õigemini pikendab seda protsessi, kuni üks arst meile tööle saab,» selgitas Ida-Viru keskhaigla ülemarst Aime Keis «Aktuaalses Kaameras».

Kommentaarid (11)
Copy
Tagasi üles