Galerii: Tartu maastikumaratoni lastejooksudel osalejad läksid rajale isegi turvahällis

Eili Arula
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna kell 11 kõlas Tähtvere spordipargis stardipauk Tartu maastikumaratoni tillujooksudele. Soe ja päikesepaisteline ilm meelitas Tähtverre tuhandeid väikseid jooksusõpru.
 

Päev algas kõige pisemate, kuni kolmeaastaste jooksuvõistlusega. Rajal jooksid emmede-isside või suuremate õdede-vendade kõrval kõige pisemad spordisõbrad. Mõni osaleja oli nii tilluke, et läbis raja turvahällis või jalutuskärus uinakut tehes.

Kuni viieaastased jooksjad 400-meetri pikkuse raja.  Need, kel vanust juba viis eluaastat, võtsid ette 850-meetrise distantsi.

Keskpäeval sai alguse 2-kilomeetri pikkune minimaraton, kus rajal juba 8-aastased jooksjad.

Kokku osales lastejooksudel 3507 osalejat, väiksematele mõeldud tillujooksu läbis kokku 2603 last, koolieelikutele mõeldud minimaratonil jooksis 904 last.

Kõigil tillujooksudel osalejatel rippus rinnas stardinumber 1 ning paremusjärjestust välja ei selgitatud. Preemiaks finišisse jõudjatele medal ning auhinnakotis jahe limonaad ja jäätis, mis sobis palava spordipäeva lõpetuseks nagu kirss kreemitordile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles