Relvastatud jõuk tappis referendumiks valmistuvas Burundis 26 inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Burundilased opositsiooni kogunemisel avaldamas pahameelt referendumi üle, mis võib lubada president Pierre Nkurunziza luybada ametisse jääda veel 16 aastaks.
Burundilased opositsiooni kogunemisel avaldamas pahameelt referendumi üle, mis võib lubada president Pierre Nkurunziza luybada ametisse jääda veel 16 aastaks. Foto: STR / AFP / Scanpix

Burundi loodeosas tappis relvastatud jõuk ööl vastu laupäeva vähemalt 26 inimest.

«Kongo Demokraatlikust Vabariigist tulnud ja sinna naasnud terroristid tapsid ja süütasid – surma sai 26 ja haavata seitse inimest,» ütles julgeolekuminister Alain-Guillaume Bunyoni.

Pealtnägijate sõnul algas tunde kestnud veretöö Cibitoke provintsis ühes külas reedel kell 22 (Eesti aja järgi kell 23). Cibitoke külgneb Kongo DV ja Rwandaga.

Relvastatud isikud kasutasid nuge, tulirelvi ja süütasid hooneid, sõnasid kohalikud.

«Need kurjategijad käisid majast majja ja viisid läbi tõelise veresauna,» ütles üks kohalik ametnik. «Mõnda ohvrit pussitati, teisi tulistati ja isegi terve perekond põletati oma kodus surnuks.»

Rünnaku korraldanud isikud pole veel teada, kuid kohalike sõnul suundusid ründajad pärast tapatööd üle piiri Kongo DVsse.

Rünnak toimus päevi enne 17. mail toimuvat põhiseadusreferendumit, mille heaks kiitmisel saab president Pierre Nkurunziza teoreetiliselt võimul püsida veel 16 aastat.

Valitsus süüdistab eksiilis olevaid opositsioonirühmitusi katses hääletust nurjata ning saatis viimastel nädalatel piirialadele sõdurid. Eksiilis opositsioon ärgitab burundilasi referendumit boikottima.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles