Bundesliga lõpplahendus: medalita jäänud Dortmund jõudis napilt Meistrite liigasse

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Dortmundi Borussia jõudis raskustega Meistrite liigasse.
Dortmundi Borussia jõudis raskustega Meistrite liigasse. Foto: Neis /Eibner-Pressefoto / imago/Eibner

Täna lõppesid jalgpalli Saksamaa meistrivõistlused. Kui põneva lõpplahenduse saanud Bundesliga meister oli varem juba Müncheni Bayerni näol selgunud, siis viimases voorus pandi paika, kes mängivad uuel hooajal Meistrite liigas.

Lisaks Bayernile oli varem koha esinelikus ehk Meistrite liigas kindlustanud ka hõbemedali saanud Gelsenkircheni Schalke, kes jäi meistritiitlist koguni 21 (!) punkti kaugusele.

Viimases voorus läksid omavahel vastamisi Hoffenheim ja Dortmundi Borussia, kes paiknesid enne otsustavat lahingut vastavalt 52 punktiga neljandal ja 55 silmaga kolmandal kohal. 3:1 võidu saanud Hoffenheim möödus Dortmundist vaid parema väravate vahega.

Viiendaks jäi Leverkuseni Bayer, kes kogus sarnaselt Hoffenheimile ja Dortmundile 55 punkti, kuid väravate vahe rääkis konkurentide kasuks: Hoffenheimil +18, Dortmundil +17 ja Leverkusenil +14. Leverkusen mängib järgmisel hooajal Euroopa liiga alagrupiturniiril.

Bundesliiga viimases voorus sai hooaja neljanda kaotuse, kui jäi koduväljakul 1:4 alla Stuttgardile. Vooru väravaterohkeim mäng leidis aset pealinnas, kui Berliini Hertha tunnistas RB Leipzigi 6:2 paremust. 

Aste madalamale ehk 2. Bundesligasse langesid Hamburger SV ja Köln. Wolfsburg peab Bundesligasse püsimajäämiseks alistama vastase üleminekumängudes.

Bundesliga 34. vooru tulemused:

  • Leverkusen – Hannover 3:2
  • Bayern – Stuttgart 1:4
  • Freiburg – Augsburg 2:0
  • HSV – Mönchengladbach 2:1
  • Hertha –  Leipzig 2:6
  • Hoffenheim – Dortmund 3:1
  • Schalke – Eintracht 1:0
  • Wolfsburg – Köln 4:1

Bundesliga 2017/18 hooaja paremusjärjestus:

  1. Bayern 84 punkti
  2. Schalke 63
  3. Hoffenheim 55
  4. Dortmund 55
  5. Leverkusen 55
  6. Leipzig 53
  7. Stuttgart 51
  8. Eintracht 49
  9. Mönchengladbach 47
  10. Hertha 43
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles