USA president kiitis Põhja-Korea otsust tuumapolügoon lammutada

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lee Jin-man / AP

USA president Donald Trump kiitis laupäeval Põhja-Korea otsust tuumapolügoon lammutada.

"Põhja-Korea teatas laupäeval, et lammutab 23.-25. mail riigi tuumarelvade katsetamise paiga. Tänud selle aruka ja meeldiva otsuse eest," kirjutas Trump sotsiaalvõrgustikus Twitter.

Põhja-Korea teatas laupäeval, et lammutab 23.-25. mail riigi tuumarelvade katsetamise paiga Punggye-ri tseremoonia käigus, mida kutsutakse vaatlema välisajakirjanikud.

"Nüüd on 23.-25. maini päevakorras tuumakatsetuspaiga lammutamise tseremoonia," mille täpne toimumise päev oleneb ilmast, teatas välisministeerium.

Ministeeriumi sõnul õhitakse kõik riigi kirdeosas asuva katsetuspaiga tunnelid, kõrvaldatakse vaatlus- ja uurimisrajatised, viiakse ära valvurid ning "täielikult suletakse katseala ümbritsev piirkond".

Sündmust kutsutakse vaatlema USA, Lõuna- Korea, Hiina, Venemaa ja Suurbritannia ajakirjanikud, lisas ministeerium.

Põhja- Korea liider Kim Jong-un teatas kavatsusest katsetuspaik sulgeda aprillis tippkohtumisel Lõuna- Korea presidendi Moon Jae-iniga. Kimil seisab 12. juunil Singapuris ees kohtumine Trumpiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles