Täna on emadepäeva puhul lipupäev

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Emadepäev on lipupäev.
Emadepäev on lipupäev. Foto: Elmo Riig

Pühapäeval heiskavad emadepäeva puhul Eesti lipu kõik riigi- ja omavalitsusasutused ning avalik-õiguslikud juriidilised isikud.

Emade austamiseks on ka kõik teised oodatud sinimustvalgeid lippe heiskama, teatas riigikantselei BNS-ile. Emadepäev on perekondlik tähtpäev, millega väärtustatakse emade rolli meie igapäevaelus ja ühiskonnas laiemalt. Emadepäeva tähistamise traditsioon pärineb Ameerika Ühendriikidest ning Eestisse tõi selle kombe 1922. aastal kirjanik ja ühiskonnategelane Helmi Mäelo.

Lipud heisatakse päikesetõusul või hiljemalt kell kaheksa hommikul ja langetatakse päikeseloojangul. Kui lippu ei langetata, tuleb see pimedal ajal valgustada.

Emadepäeval on saanud tavaks, et emadele kingitakse lilli, lapsed teevad ema eest koduseid toimetusi, koristavad ja küpsetavad ning katavad pidupäeva puhul kauni laua. Emadepäeval kuulutab Eesti Naisliit välja ka aasta ema tiitlikandja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles