Meedia keskpunkt: EKRE sündis Tallinna TV ja Keskerakonna armust (12)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Helme ja Edgar Savisaar.
Mart Helme ja Edgar Savisaar. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Tallinna televisiooni (TTV) saates Meedia keskpunkt tuli endine TTV juhatuse liige Mart Ummelas välja avaldusega nagu oleks Eesti Konservatiivne Rahvaerakond (EKRE) loodud TTV ja Keskerakonna toel.

Arutelu tekkis pärast Õhtulehes ilmunud Mart Helme arvamusloo analüüsimist, kus Helme väidab, et Eesti poliitikamaastikku ootab tektooniline nihe.

«Endise Tallinna TV juhatuse liikmena võin ma öelda, et Tallinna televisioon oli see, kes lõi Eesti Konservatiivse Rahvaerakonna ja tegi seda Tallinna Keskerakondliku juhtkonna ja Edgar Savisaare toel,» sõnas Ummelas.

Sama kinnitas ka endine Kesknädala peatoimetaja Urmi Reinde, kelle sõnul liikus tol ajal suitsunurkades jutt, et EKRE loodi ei millekski muuks kui IRLi hävitamiseks.

«Miks Edgar Savisaar, Mart Helme ja Toomas Lepp seda tegid? Võib-olla nad ise seda üldse ei tea, aga vähemalt legend liigub, et nad tegid seda IRLi hävitamiseks. Ja muide nad on oma eesmärgile väga lähedal, vaatamata sellele kas eesmärk tookord püstitati või mitte,» arutles Reinde.

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles