Rapla vald küsib: kus on sotsiaalkaitseministri lubatud raha? (5)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva
Sotsiaalkaitseminister Kaia Iva Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Rapla vallavalitsus pöördus sotsiaalministeeriumi poole küsimusega, kus on kõik see raha, mis sotsiaalkaitseminister Kaia Iva ütles olevat olemas omavalitsustel sotsiaalhooldeteenuste katmiseks.

Möödunud nädala Maalehes avaldatud intervjuus väitis Iva, et omavalitsuste tulubaasi on antud 30 miljonit vaba raha hooldusteenuste eest maksmiseks. Samal päeval sai Rapla vallavalitsuse sotsiaalosakond ootamatult telefonikõnede tulva valla elanikelt, kes uurisid ja küsisid avalikust meediast kuuldu kohta täiendavaid küsimusi.

Nüüd soovibki Rapla vallavalitsus numbriliselt teada, kui suure summa on sotsiaalministeerium 2018. aastal Rapla vallavalitsusele eraldanud täiesti vaba raha, et katta hooldusteenuse kulusid valla elanikele.

«Tunneme ennast hetkel segaduses, sest meil puudub informatsioon, mida inimestele vastata. Juhiksin teie tähelepanu sellele, et vastuseid raha kasutamise kohta peavad andma eelkõige omavalitsused,» kirjutas Rapla vallavalitsuse sotsiaalnõunik Maiu Kalmus.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles