Kelly Kukin: keeruline liiklusseadus (2)

Kelly Olesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kelly Kukin
Kelly Kukin Foto: Sille Annuk

Pärast artiklit «Karm tõde: jalgratturil pole mitut elu» (TPM, 7.5) sain hulga tagasisidet, et liiklusseadus on tehtud nii autojuhtide kui ka ratturite vaatenurgast liiga keeruline. Näiteks peab andma ülekäigurajal jalgrattur teed autojuhile, aga kui autojuht teeb pööret, peab tema andma teed jalgratturile.

Seadus sätestab, et ülekäigurada on jalakäijale sõidu-, jalgratta- või trammitee ületamiseks ettenähtud asjakohaste liiklusmärkide või teekattemärgisega tähistatud sõidutee, jalgrattatee või trammitee osa, kus juht on kohustatud andma jalakäijale teed.

Ülekäigurajal võib sõidutee ületada jalgratta või tasakaaluliikuriga sõites, kuid sel juhul ei ole reguleerimata ülekäigurajal jalgratturil ega tasakaaluliikuri juhil sõidukijuhi suhtes eesõigust, välja arvatud juhul, kui jalgrattur või tasakaaluliikuri juht ületab ülekäigurajal sõiduteed, millele sõidukijuht pöörab. On lisatud, et ülekäigurajal sõiduteed ületades ei tohi jalgrattur ega tasakaaluliikuri juht ohustada sõiduteed ületavat jalakäijat.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles