Fotod: Valgamaal Vanamõisa järve ujuma läinud nooruk leiti uppununa

Sven Randlaid
, Toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Päästjad leidsid täna Valgamaal Vanamõisa järve ujuma läinud ning kadunuks jäänud nooruki surnukeha.

Häirekeskus sai pühapäeva pärastlõunal teate, et Valgamaal Vanamõisa järve ääres on 14-aastane nooruk uppumisohus. Sündmuskohale jõudnud päästjad alustasid koheselt pinnaltpääste töödega. Kuna nähtavus vees oli halb, otsustati kohale kutsuda tuukrid, kes leidsid otsingu tulemusel järvest noormehe surnukeha.

Teadaolevatel andmetel läks nooruk koos sõpradega Vanamõisa järve äärde veemõnusid nautima. Mingil hetkel märkas üks poistest, et sõber hakkab hüppetorni läheduses justkui vee alla vajuma.

«Mõtlesin korra, kas minna järele, aga lootsin samas, et ta tuleb kohe vee alt välja. On ta ju varem ka vees taolisi trikke teinud,» rääkis vee alla vajunud poisi sõber. Pikalt ta seda lootust siiski ei hellitanud, vaid haaras telefoni ja teatas juhtunust häirekeskusele.

Õnnetuse täpsemad asjaolud selgitab Lõuna prefektuur.

Kuna aktiivne ujumise periood on algamas, siis soovitab päästeamet täiskasvanutel lastega üle rääkida ohud ja käitumisreeglid veekogude läheduses. Kuna lapsed ei taju ohtusid selliselt nagu täiskasvanud, on lapsevanema järelevalve väga oluline.

Märgates abivajajat või vajad ise abi, tuleb esimesel võimalusel helistada hädaabi numbril 112. Enne vette minekut hinda alati kriitiliselt vee temperatuuri, läbipaistvust, sügavust, voolu, lainetust, veekogu kaldaid ja põhja tüüpi. Ära hüppa tundmatus kohas vette!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles