ISIS avaldas video väidetavast Pariisi noaründajast

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Khamzat Azimov.
Khamzat Azimov. Foto: Handout / AFP/Scanpix

Sunniitlik äärmusrühmitus Islamiriik avaldas eile oma uudisteagentuuri Amaq vahendusel video väidetavast Pariisi noaründajast.

Internetikeskkonna Telegram kaudu avaldatud videos vannub noor mees, kelle nägu on varjatud musta kapuutsiga, prantsuse keeles truudust Islamiriigi juhile Abu Bakr al-Baghdadile. Mehest on näha ainult silmad, sest rätikuga on varjatud ka lõug.

ISIS võttis juba varem rünnaku eest vastutuse. «Pariisis läbi viidud pussitamisoperatsiooni sooritas Islamiriigi sõdur,» ütles rühmituse esindaja pühasõdalaste uudisteagentuurile.

«Allahu Akbar!» karjus ründaja telekanali CNN ja brittide rahvusringhäälingu BBC informatsiooni kohaselt. Uudisteagentuuri AFP andmetel on juhtunuga seoses alustatud terrorismiuurimist.

Noaründaja sõber võeti eile kinni Strasbourg'is. Politsei viis mehe minema käeraudades ja tema nägu oli varjatud. Mees kandis musta särki, millel oli ees kiri «Defend Groznõi» («Kaitse Groznõid») ja taga Kalašnikovi automaadi pilt.

Strasbourgis peeti kinni Pariisi noaründaja sõber.
Strasbourgis peeti kinni Pariisi noaründaja sõber. Foto: PATRICK HERTZOG / AFP/Scanpix

Ründaja, keda ametlikud allikad on nimetanud Khamzat Azimoviks, kasvas üles Strasbourg'is, kus on suur tšetšeenidest põgenike kogukond.

Pariisi kesklinnas ühe inimese tapnud ja nelja vigastanud mees oli sündinud Tšetšeenias 1997. aastal, teatas Prantsuse kohtuallikas eile. Vahejuhtum leidis aset Pariisi ooperimaja lähistel Monsigny tänaval laupäeva õhtul. Politsei lasi ründaja maha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles