Kinnisvaraarendaja: Eesti üüriturg vajab tõuget

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvaraarendaja Timo Riismaa (keskel)
Kinnisvaraarendaja Timo Riismaa (keskel) Foto: Peeter Langovits

Kuigi Eesti kinnisvaraturg üldiselt on heas seisus, on siinne üüriturg alles lapsekingades - pikaajaline üürimine on pigem ebapopulaarne ja puudu on uutest üürimajade arendustest, leiab Bonava Eesti tegevjuht Timo Riismaa.

«Eestis on üürimajadest seni räägitud enamasti riiklike sotsiaalmajade kontekstis. On viimane aeg teadvustada, et sihtgrupp ja nõudlus on oluliselt laiem,» märgib Riismaa Äripäeva arvamusloos.

Kinnisvaraarendaja märgib, et üüriturg on Eesti mõistes aina elavnemas - järjest rohkem noori eelistab kinnisvara ostmise asemel seda üürida -, kuigi on Skandinaaviast ja ülejäänud Euroopast ning teistest turgudest maha jäänud. 

«Kuigi üüripindu justkui jätkub, asub suur osa nendest vanades majades, mille korterid on kehva planeeringu ja suurte kommunaalkuludega ning puudub parkimiskoht või panipaik,» toob Riismaa ühe probleemkohana välja.

Et Eestis saaks tekkida eeldus ülejäänud Euroopale selles osas järele jõuda, vajame arendaja hinnangul sobilikke üüripindu ja investoreid, üheks lahenduseks oleks näiteks kaasaegsed ja energiasäästlikud üürimajad.

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles