Siili käigus tekitati maastikul ligi 200 kahjustust (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õppuse Siil linnalahing Valgas
Õppuse Siil linnalahing Valgas Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Nädalavahetusel lõppenud Eesti suurima kaitseväeõppuse Siil raames tekitati teedele ja maastikule ligi 200 kahjustust, millest kümnendik on juba heastatud.

«Kaitseväe tsiviil-militaar koostöö inimesed on registreerinud 192 kahjustust, millest 20 on tänaseks korda tehtud ning 172 vajavad veel lahendamist. Tegemist on tee- ja maastikukahjudega, mille kaitsevägi korrastab nii kiiresti kui võimalik, kas oma jõududega või koostööpartnerite abi kasutades,» ütles kaitseväe pressiesindaja esmaspäeval BNS-ile.

«Eraldi tasub ka märkida, et õppuse tsiviil-militaarkoostöö inimesed kaardistasid metsades sealhulgas looduskaitsealadel mitmeid isetekkelisi prügimägesid ja andsid sellest teada maaomanikele ja –valdajatele,» lisas kaitseväe esindaja.

Laupäeval Valgas peetud viimase õppelahinguga lõppenud suurõppus Siil algas 2. mail. Õppuse käigus mängiti läbi erinevad stsenaariumid, mille käigus harjutasid koostööd politsei- ja piirivalveamet, päästeamet, Kaitseliit, kaitsevägi, kohalikud omavalitsused ja teised organisatsioonid ning liitlaste ja partnerriikide relvajõudude üksused. Õppusest võttis osa üle 18 000 inimese 19 riigist.

Eelmine suurõppus Siil peeti 2015. aasta mai esimeses pooles ning sellest võttis osa üle 13 000 reservväelase, kaitseliitlase, ajateenija, tegevväelase ja liitlasriikide kaitseväelase.  

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles