Muutust pole oodata: Armeenia uus peaminister tahab lähedasi suhteid Venemaaga (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nikol Pašinjan (vasakul) ja Vladimir Putin.
Nikol Pašinjan (vasakul) ja Vladimir Putin. Foto: Sergey Guneev / Sputnik/Scanpix

Armeenia uus peaminister Nikol Pašinjan lubas tänasel kohtumisel Venemaa presidendi Vladimir Putiniga, et Jerevani suhted Moskvaga jäävad pärast tema võimuletulekut lähedaseks.

Eelmisel nädalal Armeenia valitsusjuhiks valitud Pašinjan kohtus Putiniga Sotšis alanud Euraasia Majandusliidu tippkohtumisel.

«Kinnitan, et suhete küsimuses Venemaaga valitseb Armeenias konsensus ning keegi ei ole seadnud kahtluse alla Vene-Armeenia suhete strateegilist tähtsust,» ütles Pašinjan, tänades Putinit Moskva tasakaalustatud hoiaku eest nädalaid kestnud Armeenia sisepoliitilise kriisi ajal.

Putin avaldas kohtumisel lootust, et Moskva ja Jerevani suhted jätkavad ka Armeenia uue valitsuse ajal dünaamilist arengut.

«Soovin teile peaministri kohal edu ja loodan, et meie suhted jätkavad senist positiivset arengut,» ütles Putin. Vene riigipea rõhutas, et Venemaa näeb Armeenias lähedast liitlast ja partnerit ning avaldas lootust, et senised «väga head tulemused kahe riigi majanduskoostöös mitte üksnes ei jätku, vaid ka kasvavad».

Armeenia ja Venemaa on hoidnud lähedasi suhteid ka pärast Nõukogude Liidu lagunemist ning Armeenias asuvad mitmed Vene sõjaväebaasid.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles