Video: Hiina pere lemmikloomaks hangitud koerakutsikas osutus karuks (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaeluskaru.
Kaeluskaru. Foto: Yuri Smityuk / TASS / Scanpix

Üks Hiina Yunnani provintsi perekond ostis koerakutsika pähe kogemata karupoja ning pidas seda pere lemmikuna kodus kaks aastat, enne kui söendas avalikult tunnistada, et tegu pole vist ikkagi Tiibeti mastifiga, kelle nad oma teada hankisid.

Kui Su Yun kaks aastat tagasi kutsika hankis, oli ta esmalt üllatunud koera isukusest. «Kast puuvilja ja kaks ämbrit nuudleid iga päev,» kirjeldas ta Hiina meediale.

Looma aplusele oli aga loogiline selgitus: nüüdseks on koeraks peetud karvapall kasvanud 115 kilogrammi kaaluvaks karuks.

Pere sai oma eksitusest aru, kui lemmikloom aina jätkas kasvamist ning hakkas kõndima kahel jalal.

«Mida suuremaks ta kasvas, seda enam karu moodi ta välja nägi,» rääkis Yun, kes elab oma perega külas Kunmingi linna lähistel. «Ma natuke pelgan karusid.»

Pärast seda kui pere abi otsis, anti loom Yunnani looduspääste keskuse hoole alla. Ametnike tehtud salvestiselt on näha karu tagajalgadel seismas. Keskuse personal kartis looma, kes oli perekonna seltsis kaks aastat elanud, sedavõrd, et transportimiseks tuli karu uinutada.

Nüüdseks on välja selgitatud, et tegu on ohustatud kaeluskaruga, mille hind küündib mustal turul tuhandetesse eurodesse.

Pere väitel ostid nad looma Tiibeti mastifi pähe 2016. aastal puhkusel olles.

Piinlikku eksitust aitab neil ehk paremini taluda teadmine, et nad pole sugugi esimesed, kes nende kandis lemmiklooma otsides karu ja koera segi ajasid.

Tänavu märtsis kirjutas kohalik meedia, kuidas üks Yunnani provintsi mees kasvatas kodus metsast leitud karupoega, keda ta pidas esialgu kodutuks koeraks.  

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles