Ivo Linna: isamaalaulud panid lahinal nutma

Raimu Hanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ivo Linna ja Antti Kammiste käisid Tartu lauluväljakul, et oma silmaga üle vaadata Alo Mattiiseni isamaalaulude esmaesituse mälestustahvel ja teha näppudega samasugust võidumärki, nagu on raiutud helilooja kujutisena kivisse.
Ivo Linna ja Antti Kammiste käisid Tartu lauluväljakul, et oma silmaga üle vaadata Alo Mattiiseni isamaalaulude esmaesituse mälestustahvel ja teha näppudega samasugust võidumärki, nagu on raiutud helilooja kujutisena kivisse. Foto: Kristjan Teedema

Tartu laululava tulepüramiidi jalamile kinnitati mai esimesel nädalavahetusel mälestustahvel, et tähistada Alo Mattiiseni, Jüri Leesmendi ja Henno Käo «Viie isamaalise laulu» esmaesitust samal lauluväljakul 14. mail 1988. Nüüd käisid tahvlit vaatamas tookord, 30 aastat tagasi laval olnud Ivo Linna ja Antti Kammiste, kellest esimene andis ka intervjuu.

Kuidas tekkis mälestustahvli idee?

Kui Alol, kes paraku 22 aastat tagasi lahkus meie hulgast, oli tulemas ümmargune sünniaastapäev, tekkis mul idee «Viie isamaalise laulu» esimest esitamist tähistada mälestustahvliga. Ja millegipärast oli esimene mõte panna see Tallinna lauluväljakule, sest seal toimusid ju 1988. aastal samuti suured kontserdid. Aga selgus, et asjaajamine on väga keeruline, ja sinna see mõte jäi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles